• slide
  • slide
  • slide

Solex rijden op Texel

Ontspannen toeren over Texel

De solex is helemaal terug van weggeweest. In 2007 heeft Michel het gebruik van de solex op Texel nieuw leven ingeblazen en inmiddels verhuren we ongeveer 120 solexen op Texel. Een ideale manier om op relaxte wijze het eiland te ontdekken. Of je nu alleen, met z’n tweeën of met een hele groep bent: een solex huren op Texel zorgt gegarandeerd voor plezier en hilariteit!

Reserveer direct

reserveer direct

Direct een solex huren op Texel?

Bel Michel!

Reserveerformulier

Wat kost een solex huren op Texel?

In de meeste gevallen verhuren wij solexen voor 4 uur, wat is gebaseerd op de tankinhoud van de Solex. Hiermee kun je maximaal zo'n 50 km rijden. Tussendoor wordt er vaak een stop gemaakt, een activiteit gedaan of een hapje of drankje genuttigd. We gaan er daarom vanuit dat er maximaal 2,5 uur echt gereden zal worden. Door de speciale Alkylaat-benzine, kan er niet zelf bijgevuld worden. Voor groepen met een dagvullend programma, is het uiteraard ook mogelijk om langer dan 4 uur gebruik te maken van de solex.

  4 uur Hele dag (10.00 - 18.00 uur)

Dinsdag t/m vrijdag

zondag

€ 30,- per solex € 40,- per solex
zaterdag € 35,- per solex € 45,- per solex

Het rijden van een solex is alleen toegestaan voor personen die in het bezit zijn van een rijbewijs.

Degene zonder rijbewijs kan op een E-bike met de groep mee, of achterop een vlotte Kymco snorscooter. Ook kinderen kunnen achterop een scooter mee of als ze nog te klein zijn in een kinderzit achterop de E-bike. Zo kan de hele club gezamenlijk op een relaxte manier over Texel cruisen.

 

Bezorgen en afhalen op locatie 

Wij verhuren solexen vanuit 2 eigen locaties op Texel: Den Burg; maricoweg 4. De Cocksdorp; postweg 79. Voor groepen die bij de veerhaven op 't Horntje gelijk willen opstarten is er de mogelijkheid om de Solexen te brengen voor €10,- per groepje. Weer ophalen van de solexen bij de veerhaven of Texelse bierbrouwerij  kost ook €10,-. 

Voor personenvervoer na het solexrijden, druk op    TBO-Texel  om te bellen.

Andere gewenste locaties kun je in het reserveerformulier aangeven.

Het is ook een aanrader om bij de veerhaven te starten, en de solexen in te leveren bij de eigen locatie in Den Burg.  Op loopafstand kun je dan naar de Familiebrouwerij Diks  voor een rondleiding in de brouwerij en het proeflokaal voor een proeverij! 

Of inleveren in Den Burg en daarna lekker even shoppen, en om een hapje en een drankje gaan! Zo hoef je ook  geen rekening meer te houden met alcohol gebruik, wat je ook op een solex je rijbewijs kost,  en kun je met de connexxion-bus of Texelhopper weer naar de veerhaven. Zo heb je maximaal rendement van je dagje Texel!

De unieke techniek achter Solexverhuur Texel

We zijn al sinds 2007 bezig met het doorontwikkelen van een extra betrouwbare "Texelse Solex" en dat zie je ook terug in de mooie Google recensies.

Onze solexen beschikken over zogeheten Armi-zuigers, die speciaal zijn ontwikkeld om de maximale kracht te behouden. Natuurlijk wel zo handig op het altijd winderige Waddeneiland! Alle solexen zijn voorzien van draaigas, zodat een ritje op de solex voor iedereen - met of zonder ervaring - ontspannen en plezierig is.

Onze solexen rijden op milieuvriendelijke Alkylaat-benzine. Dit is een zeer zuivere benzine welke niet de bekende rook- en tweetaktlucht heeft, vrijwel geen schadelijke stoffen bevat en maar liefst 99% schoner is dan gewone benzine. (wel 2x zo duur)

Ook zijn alle solexen voorzien van Electronische ontsteking en bij een groot deel wordt gebruik gemaakt van de nieuwste CNC-gefreesde aluminium carters.  Dit komt allemaal ten goede aan de betrouwbaarheid van uw solex en geeft maximaal SOLEXPLEZIER!

 

 

Reserveerformulier

Het maken van een reservering via dit formulier is op aanvraag. Wij nemen altijd zo snel mogelijk contact op om de reservering te bevestigen en door te spreken.

 

*vrijblijvende reservering

*geen reserveringskosten of vooruitbetaling

*op de dag zelf nog te annuleren bij slecht weer
*pinnen mogelijk

 

 *
 *
 *
:
Ik ga akkoord met het privacy statement